Forskare om EMV: ”Ica slår sönder konkurrensen”

28 september, 2016 i Handel, Livsmedel

Många läsare reagerar på att Icas eget varumärke på matvaror växer. Och kunderna får stöd av en rapport från Konkurrensverket. I slutänden kan andra produkter slås ut och konkurrensen försämras. ”Ica slår sönder konkurrensen”, säger en forskare till SvD. I en rapport från september i år slår Konkurrensverket tydligt fast att när egna varumärken konkurrerar mot traditionella stärks handlarnas makt över konsumenten ytterligare. I slutändan kan konsumenten inte jämföra pris på enskilda varor i olika butiker, eftersom att butikerna endast säljer sina egna varor. – Ica slår sönder konkurrensen mellan kedjor, säger Christian Jörgensen, forskare vid Agrifood Economics Centre, Lund Universitet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.