”Räkna med nya prischocker på elnät”

28 september, 2016 i Ekonomi

Ellevio som tidigare ägdes av Fortum har nu genomfört de största prishöjningarna i modern tid på sina elnät. Och det två andra eljättarna Vattenfall och EON har följt efter, skriver SVT Nyheter. Ellevio ligger i topp med prishöjningar på i genomsnitt 18 procent under perioden tätt följt av Vattenfall med 16 procent. Höjningen slår framför allt mot de som förbrukar mycket och branschorganisation Villaägarna har fått ta emot många samtal. Till artikeln >>
De chockhöjningar av priset på elnät som de tre stora eljättarna genomför är bara början. Under de kommande åren har de möjligt att fortsätta med sina prishöjningar och än en gång är det upp till domstolen att avgöra hur mycket vi konsumenter ska betala, skriver Jan Nylander, ekonomireporter på SVT Nyheter. Till artikeln >>

1 svar på ”Räkna med nya prischocker på elnät”

  1. Vad jag blir trött på villaägarnas gnäll!
    Är man ekonomiskt priviligierad att köpa en villa så får man också ta med i beräkningen ALLA kringkostnader (underhåll, reparation, energiåtgång, trädgårdsskötsel m.m.) och även beräkna att dessa kostnader succesivt kommer att stiga!
    Har man tagit dessa utgifter i beaktande och anser att de är för höga så släpper man tanken på att köpa hus!!

    SÅ ENKELT ÄR DET!!!