Grundavgifterna för avfall återbetalas inte

29 september, 2016 i Handel

I våras började det kommunala avfallsbolaget Vamas, med stöd av ett beslut i kommunfullmäktige, kräva in grundavgifter för alla fastigheter i kommunen, där det skulle kunna gå att övernatta. I brevet hotades de som inte betalade med kronofogden och processer i tingsrätten, skriver DT. Adressregister och underlaget visade sig vara dåligt. Dels fick fastighetsägare som inte hade någon byggnad kvar faktura och det fanns även de som kom undan helt. Arnold Joos, boende i Malung har försökt reda ut om beslutet som ligger bakom avgifterna har gått rätt till och enligt honom har mötet där beslutet togs, inte varit utlyst i laga ordning. En skrivelse har lämnats till kommunen där de ser till att ta om besluten och dessutom betala tillbaka de pengar som de skrämde folk att betala. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.