IP-Only: ”Ingen ska behöva betala avgift”

3 oktober, 2016 i Konsumenträtt, Tele- och internet

I maj i år lät fiberbolaget IP-Only meddela de som beställt en fiberanslutning av dem, att de inte kommer att debiteras någon avgift om kunden väljer att annullera sin beställning. Det förklarar Mikael Sahibzada på IP-Only efter torsdagens artikel i Norra Skåne där det redogjordes för Allmänna Reklamationsnämndens beslut att en kund ska kunna häva ett ingånget avtal och inte behöva betala någon avgift till IP-Only. Det skriver tidningen. I brevet till kunderna skriver IP-Only också att Konkurrensverket gör en omfattande utredning där kommunens agerande granskas. – Det återstå att se om Konkurrensverket anser att Hässleholm ens haft laglig rätt att neka oss grävtillstånd, säger Sahibzada och ifrågasätter också om ARN förstått hur en fiberutbyggnad faktiskt går till. Enligt IP-Only finns det i Sverige inte en operatör som söker grävtillstånd för fiberbyggnation innan man träffat avtal med kunder och alltså säkerställt om att de faktiskt vill ha fiber. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.