Trafikskolor varnar för svarta körlektioner

3 oktober, 2016 i Handel

Elever i Uppsala lägger stora summor på att lära sig köra bil svart. Trafikskolor varnar för säkerhetsrisker och att eleverna luras, skriver P4 Uppland. ”Yasmin” betalade förra året tusentals kronor till en svart körlärare i Uppsala. Men utbildningen bestod bara i att cirkulera på en parkeringsplats i utkanten av stan. Fortfarande efter över 30 lektioner hade de inte kommit ut i trafiken. En rundringning visar att alla utom en av Uppsalas nio auktoriserade trafikskolor uppger att de regelbundet har elever som berättar att de betalat svart för körlektioner. Farhad Sarangi på ABC körskola berättar om en elev som var helt förstörd efter att ha betalat 80 000 för svarta lektioner. – Hon grät när hon förstod att hon inte lärt sig någonting. Men hon är långtifrån ensam. Jag har haft andra elever som har likadana historier: 30 000, 25 000, 15 000 är helt normalt att de betalar. Jag hör om det i princip varje vecka. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.