Falska inkassokrav om felparkering

5 oktober, 2016 i Bedrägeri, Motor

Liksom flera andra har Vi Bilägare de senaste dagarna mottagit vad som ser ut som en faktura från företaget Parkeringsinkasso Svenska AB. Under rubriken ”Inkassokrav” uppges registreringsnumret på ett fordon i Vi Bilägares långteststall som sägs ha felparkerat, skriver tidningen. Polisen har i nuläget fått in över 800 anmälningar från personer som fått de falska inkassokraven. – Det verkar som att det bara är företagsbilar som drabbats hittills, säger Jan Olsson, samordnare på Polisens bedrägericentrum. Kontot som är kopplat till bluffakturorna är nu spärrat av polisen och företaget ligger på varningslistor hos Svensk Handel och Förenade Bolag. Enligt lag behövs tillstånd hos Datainspektionen för att bedriva inkassoverksamhet, vilket Parkeringsinkasso Svenska AB saknar. För den som fått ett bluffkrav är det viktigt att inte betala. Bestrid istället fakturan, samt gör en polisanmälan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.