Gävleman blåste gammal nätdejt på 70 000 kronor

5 oktober, 2016 i Bedrägeri

En 49-årig man från Gävle döms för att ha lurat totalt sju personer på pengar. Bland annat lurade han en kvinna att betala honom för en utlandsresa som aldrig blev av, skriver Arbetarbladet. Kvinnan hade han haft kontakt med redan 2010, och återupptog kontakten när de träffats av en slump på tågstationen i Gävle. Mannen föreslog efter ett tag att de skulle åka till Maldiverna och lurade i kvinnan att han kände någon som kunde fixa biljetter på ett resebolag. Kvinnan förde över 30 000 kronor, och sedan ännu mer pengar då an sa sig behöva hjälp med att betala en bil. En annan kvinna blev lurad på totalt 85 000 kronor där merparten gick till att bli delägare i en häst. Straffet blev skyddstillsyn. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.