Bedrägerihärva med falska Facebookkonton växer

11 oktober, 2016 i Bedrägeri

Under förra året avslöjades en stor bedrägerihärva där en man i 30-årsåldern från Borlänge lurat privatpersoner på stora summor pengar. Mannen har med falska Facebook-konton tagit kontakt med olika män och uppgett sig vara kvinna, skriver Bohusläningen. – Han har lurat personer, dels att de ska träffas, anspelat på att de är kära i varann, sen helt plötsligt så pratas det om biljett och hon ska åka tåg, och så är det strul med banköverföringen, säger kammaråklagare Johan Kneis. Mannen har på så sätt lurat männen att ge ut sina bankuppgifter, och sedan med ett enkelt samtal fått storbankerna att föra över stora summor pengar till hans konto. Mannen var dock inte ensam om att ta emot pengar, och nu åtalas fler personer. – Det rör sig om 10-12 personer som tagit emot pengar på det här sättet, säger Johan Kneis. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.