Hudikbo vinner tvist om självexploderande glasruta

11 oktober, 2016 i Konsumenträtt

För drygt två år sedan köpte en man från Hudiksvall skjutbara uterumspartier i aluminium respektive glas av ett företag i Skåne. Varorna, som kostade 44 000 kronor, levererades lite senare samma år. Bolaget bytte ut ett glasparti som mannen inte var nöjd med, skriver helahälsingland.se. I februari i år självexploderade en annan glasruta, och mannen krävde en ny. Med tanke på det tidigare felet på en annan ruta och bilderna som mannen har visat bedömer ARN att det är klart mer sannolikt att glasrutan spruckit på grund av ett ursprungligt fel än av någon annan anledning. Därför anser nämnden att mannen har rätt till en ny glasruta och rekommenderar företaget att kompensera kunden. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.