Kvinna lurad köpa falsk Iphone

11 oktober, 2016 i Bedrägeri

En kvinna köpte en mobil för 1 500 kronor av en person på stan i tron att det var en Iphone. Mobilen visade sig vara en kopia, värd några hundra kronor, skriver Kristianstadsbladet. – Hon sa att hon var i stort behov av pengar akut, hon ville sälja sin Iphone till mig. Jag tittade på den och tyckte den såg bra ut, så jag köpte den för 1 500 kronor, säger kvinnan. Anders Olofsson, lokalpolischef i Kristianstad, säger att det är frågan om två brott begångna i affären. – Du kan knappast hävda att det är ett godtrosförvärv, alla varningsklockor borde ringa. När du vet vad en Iphone kostar, att den egentligen kostar fyra gånger så mycket, är det naivt att tro att du kan köpa en för 1 500 kronor. – Ska man göra en sjyst affär begär man legitimation, att man vet vem man köper av, och att det inte handlar om stöldgods. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.