Lotteribluff tillbaka under nytt namn

14 oktober, 2016 i Bedrägeri

Den omfattande lotteribluff som Plus berättade om i våras är nu tillbaka under nytt namn. Det avslöjades när lotteriets säljare ringde till en av Plusredaktionens medarbetare, skriver SVT Plus. –Det är ju lite ironiskt att de råkar ringa en som arbetar på Plusredaktionen. Jag kände igen säljmanuset direkt från vårt tidigare researcharbete, säger Henrik Larsson, medarbetare på Plus. I samtalet påstod säljaren att Henrik svarat på en undersökning på nätet och att de därför ringde honom. Enligt säljaren skulle Henrik vara utvald som en av 2000 svenskar med chans på en jackpot i mångmiljonklassen. – Men jag hade ju aldrig svarat på undersökningen som de hävdade. Jag passade på att fråga lite och säljaren berättade att hen satt i Barcelona och att de hade en spellicens i Costa Rica och då började allt falla på plats, säger han. På Lotteriinspektionen är man väl medvetna om att Nordiska group startat en ny kampanj under namnet Garantilotto. De säljer också lotter under sitt gamla namn Nordiska spel. –Det är väldigt många som ringer till oss, men tyvärr har det inte hänt något med vår polisanmälan som vi gjorde i våras mot lotteriet som då hette Europaspelet, säger Marcus Aronsson, samordnare mot illegalt spel på Lotteriinspektionen. Till artikeln >>
Nordiska group svarar på Plus frågor via mail och hävdar att de dagligen kontrollerar att säljsamtalen går rätt till. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.