Ny utredning om reklam

14 oktober, 2016 i Handel

Regeringen tillsätter en utredning som ska kartlägga det förändrade reklamlandskapet och föreslå lämpliga åtgärder för att förbättra konsumentskyddet, skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande. Utredningen ska analysera om det finns problem kopplade till nya marknadsföringsmetoder och vilka utmaningar utvecklingen ställer tillsynsmyndigheterna inför. Utredare blir Gunnar Larsson, generaldirektör för Kammarkollegiet och tidigare generaldirektör för Konsumentverket och Konsumentombudsman. – Marknadsföringen har förändrats i snabbt takt och därför behöver vi se till att konsumentskyddet fortsätter att fungera väl när förutsättningarna ändras, säger konsumentminister Per Bolund. Uppdraget ska redovisas senast den 12 januari 2018. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.