Bakläxa på polisutredning om romansbedragare

17 oktober, 2016 i Bedrägeri

Tingsrätten har skjutit upp rättegången mot den falkenbergare som misstänks för att ha utgett sig för att vara kvinna och via nätet lurat 316 400 kronor av en kärlekskrank man, skriver HN. Den åtalade 32-åringen har tidigare gjort sig skyldig till grövre våldsbrottslighet. Att han nu skulle ha gett sig in i en mer förslagen bedrägeriverksamhet, med ömsinta mejl och sms, överensstämmer knappast med hans tidigare brottshistoria. Den misstänkte antyder att det i själva verket är en kvinna – som han inte namngett – som ligger bakom. 32-åringen skulle i så fall bara ha agerat mellanhand, den som tagit emot och fört pengar vidare. Tingsrätten gick på advokat Lennart Johanssons linje och ansåg att polisutredningen bör kompletteras, bland annat med ytterligare utredning av telefontrafiken för att eventuellt se om det kan finnas en alternativ gärningsman. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.