Fyra apotek mister sina tillstånd

20 oktober, 2016 i Hälsa, Handel

För första gången sedan omregleringen återkallar Läkemedelsverket tillstånden för fyra apotek. Orsak: Patientsäkerheten är hotad enligt myndigheten, skriver Dagens Apotek. Det är kedjan Golden Sands Medicals fyra apotek i södra Stockholm som blir av med sina tillstånd och måste stänga. Dessutom förbjuds bolaget att över huvud taget driva öppenvårdsapotek. – Vi har kunnat se att man har ett arbetssätt på apoteken som inte uppfyller gällande krav. Vi har bedömt att det finns allvarliga patientsäkerhetsrisker och därför har vi fattat beslutet att återkalla tillstånden och förbjuda dem att bedriva verksamhet från och med i morgon, torsdag, säger Annika Babra, enhetschef på Läkemedelsverket. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.