Bluffsida kopierar Svenska Spel

24 oktober, 2016 i Bedrägeri

En bluffsida på Facebook som utger sig för att vara Svenska Spel har lurat nästan .000 personer med löftet om skattefri storvinst. Nu varnar polisen: ”De är tuffa att känna igen, man bör vara misstänksam”, skriver SVT Nyheter. – Tumregeln är att använda rent bondförnuft. Ingen ger ut gratis pengar, varken Svenska Spel eller någon annan, säger Jan Olsson, utredare vid polisens Nationella Bedrägericenter. Trots att inlägget på facebooksidan inte uppmanar användarna att lämna ut några känsliga uppgifter i kommentarsfältet finns det ändå risker med den här typen av bluffsidor. – Risken är att man blir kontaktad och ombedd att till exempel lämna ut sina kontouppgifter till Svenska Spels hemsida, för att få sina vinstpengar. Men värre är om man uppmanas att klicka på länk. Då kan en banktrojan laddas ned utan att du märker det, säger Jan Olsson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.