Tusentals delade bluff på fejkad Emporia-sida

22 november, 2016 i Bedrägeri

På måndagen presenterade en sida med namnet ”Emporia Malmö” en kampanj på Facebook. I ett inlägg skrev de att varuhuset fyller fyra år och att de därför skänker bort presentkort, skriver SVT Nyheter Skåne. Vid 15-tiden på måndagen hade över 7000 personer reagerat på och kommenterat inlägget. Det hade också delats nära 800 gånger. Vad många då inte hade uppmärksammat var att inlägget är en bluff. Strax efter klockan 17 på måndagen hade bluffsidan stängts ned. Johan Torge, varuhuschef på Emporia, säger att man varit utsatta för liknande blufförsök vid tidigare tillfällen. – Det är väldigt svårt att förstå vad man skulle tjäna på det här. Vi har inte sett att det orsakat någon skada. Det är bara spekulationer, men kanske vill någon sälja en sida som det finns likes på. Men jag har inte belägg för det, säger Johan Torge. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.