Polisen varnar för mystiskt tiggarbrev

23 november, 2016 i Bedrägeri

Boende i Hällberga utanför Eskilstuna har fått ett mystiskt brev i postlådan. Någon med signaturen ”Besviken pensionär” ber dem att sätta in pengar på ett bankkonto, skriver EK. Enligt brevskrivaren har socialen gett avslag på alla ansökningar om stöd trots att personen säger sig ha ”jobbat i 40 år och betalat skatt”. – Jag tänkte direkt att det här är en bluff. Jag har jobbat 25 år kommunalt och har man jobbat i 40 år så brukar inte pensionen vara den lägsta. Även om man har låg pension få man ju bostadsbidrag av kommunen. Har man riktigt låg pension så får man ju hjälp, säger en misstänksam Hällbergabo. Det är inget brott att be om pengar. Personen har ju inte ofredat någon, säger Kenneth Wiklund, gruppchef för bedrägerigruppen hos Sörmlandspolisen. Han uppmanar dock alla som får ett liknande brev att inte föra över några pengar utan helt enkelt kasta det. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.