Polisen varnar för Black Friday: ”Var försiktig”

24 november, 2016 i Bedrägeri, Handel

På fredag är det Black Friday – en av årets mest populära shoppingdagar. Men se upp! Polisen varnar för att det finns stor risk att bli lurad under sin digital shoppingrunda, skriver Aftonbladet. En stor fara med shoppingdagen är att man kan leta klipp i hela världen och inte bara i Sverige. Därför nöjer sig kunder sällan med att beställa från sajter de brukar använda. Det gör att risken för att råka illa ut blir stor – att man inte får sina redan betalda varor eller att någon kommer åt ens kortuppgifter. – Det kan dyka upp företag som säljer en produkt mycket billigt, men det företaget kanske inte finns utan hemsidan är fejkad. Man måste vara försiktig när man handlar på Black Friday, säger Jan Olsson. Polisen uppmanar nu alla att hålla sitt kort spärrat mot internetköp när man inte använder det, att handla av e-handlare som har 3D Secure funktionen för säker betalning och att googla företagen innan man slår till. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.