Gick i trapphuset – då utlöstes Hövdingen

25 november, 2016 i Konsumenträtt

Den 35-årige mannen trädde sin Hövding runt halsen och började gå mot cykeln. Då utlöstes plötsligt den air bag-liknande hjälmen runt hans huvud mitt i trapphuset. Nu kräver mannen en ny – men företaget vägrar, skriver StockholmDirekt. Istället hänvisar man till en sida i en instruktionsbok där det står att “Hövding är till för att skydda dig vid cykling och ska därför vara avslagen när du inte cyklar”. Men enligt 35-åringen följde det aldrig med någon sådan instruktionsbok med hans hjälm. – I stället fick jag en folder på engelska. Och jag menar att det i denna inte framgår att man inte kan sätta på sig Hövdingen när man går till sin cykel, säger han och anmäler företaget till ARN. – På hemsidan, den uppdaterade förpackningen och i den medföljande bruksmanualen står det att den kan användas i omedelbar anknytning till att du ska cykla. Däremot ska du inte göra det om du rör dig bort från cykelns sfär eftersom det då inte finns någon insamlad data av rörelsemönster som vi har lärt Hövding att känna igen, säger Fredrik Carling, vd för Hövding. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.