Polisen varnar: Bedragare fortsätter lura finskspråkiga äldre

25 november, 2016 i Bedrägeri

Äldre finskspråkiga blir fortsättningsvis utsatta för bedragare runt om i landet. Nu vill polisen uppmana alla att sprida information om bedrägerierna, skriver Sisuradio. Bedrägerierna följer samma mönster. En finsktalande person ringer upp och påstår sig vara en släkting som är i knipa och behöver låna pengar, till exempel för att bärga sin bil. Gärningsmannen säger att han inte själv kan hämta pengarna men att han kommer att skicka en kompis, som sedan tar pengarna eller kreditkortet och sticker. I Västmanland vittnade polisen under bara ett par veckor i höst om omkring tjugo sådana fall. Enligt presstalesperson Anders Hedström bekräftar detta polisens misstanke om att det är fråga om en grupp som är aktiv på ett område och sedan rör sig vidare. Polisen misstänker även att det kan vara fråga om flera grupper som verkar på olika håll i Sverige. – Gärningsmännen är oftast män och unga vuxna, mellan tjugo och trettio år. Det kan vara äldre också, vi har fått lite olika uppgifter. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.