Falsk läkare gav Märta cancerbesked

18 januari, 2017 i Bedrägeri

– Du har cancer, sa mannen som utgav sig för att vara läkare. Och eftersom det var bråttom med behandling bad han 85-åriga Märta att snabbt ordna fram 10 000 kronor, skriver Kristinehamns-Posten. Uppringaren förklarade att han ringde med anledning av att Märta tidigare lämnat blodprov i samband med ett läkarbesök. Mannen visste namnet på den läkare hon varit hos senast, och påstod att det fanns medicin som måste köpas från England. – Var finns närmaste bankomat? fortsatte han. Kan du skynda dig dit och ta ut 10 000 kronor?
Men det blev inget bankomatbesök. Märta fattade misstankar som skulle växa. Ett samtal till hennes riktiga läkare bekräftade blufförsöket och snart var polisen inkopplad. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.