Åldringsbedragare gripna i Ockelbo

20 januari, 2017 i Bedrägeri

Två män greps i Ockelbo på tisdagen, misstänkta för att ha försökt att lura en kvinna på pengar. Nu begärs männen häktade – och den ene mannen misstänks ligga bakom en mängd bedrägerier mot finsktalande åldringar, skriver Arbetarbladet. Enligt åklagaren hade männen först ringt till en kvinna i Ockelbo, och sedan varit hem till henne med förhoppningen om att lura av henne pengar. Bedrägeriet lyckades dock inte. Den yngre mannen har varit anhållen i sin frånvaro sedan 9 januari, och begärs häktad, misstänkt för 19 brott. De allra flesta rör grovt bedrägeri eller försök till grovt bedrägeri. Enligt häktningsframställan har personer mellan 77 och 90 år lurats mellan Umeå i norr och Malmö i söder. Tillvägagångssättet har varit så att den misstänkte ringt till äldre finsktalande människor, presenterat sig som släkting och sagt att han varit i knipa. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.