Rådgivning i gråzonen undslipper FI:s regler

25 januari, 2017 i Ekonomi

Tips och råd om sparande flödar på Internet. Men många företag befinner sig i gråzonen till att bedriva rådgivning på Internet och verkar utan tillstånd från Finansinspektionen. Därmed behöver de inte följa alla regler som gäller för företag som har tillstånd från FI, skriver SvD. – Med digitaliseringen har det kommit ett antal tjänster som sorterar ut finansiella instrument i kategorier, såsom lågkostnadsprodukter eller lågriskprodukter. En konsument skulle kunna uppfatta det som att han eller hon får personliga råd genom sorteringstjänsten. Där blir det en gränsdragningsproblematik, säger Robert Karlsson, biträdande områdeschef på konsumentskydd vid Finansinspektionen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.