Så genomskådar du Gmail-bluffarna

25 januari, 2017 i Bedrägeri

Det blir allt vanligare att nätbrottslingar försöker komma åt våra personliga uppgifter genom så kallat nätfiske. Många av lurendrejerierna är lätta att genomskåda, men det finns också bluffar som kan lura de flesta av oss, skriver PC för Alla. En av de senaste bluffarna går ut på att förmå oss att logga in på en falsk Gmail-sida. För att lyckas med detta skickas mejl från kapade konton ut till personer som återfinns i de drabbades kontaktlistor. Rubriker från tidigare skickade mejl återanvänds. I mejlet finns en bilaga som bara kan ses om mottagaren klickar på en länk som leder till den falska inloggningssidan för Gmail. Om det rör sig om Googles sajt bör det stå accounts.google.com/ServiceLogin?, men om det i stället står data: text / html eller något liknande bör du dra öronen åt dig. Du bör också kontrollera om det står https: i början av adressen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.