Nya telefonbedragare härjar

30 januari, 2017 i Bedrägeri

Nyligen blev en polis i Malmö uppringd av bluffmakare. Men den anställde fattade snabbt misstankar. När numret sedan kontrollerades gick det till en förtvivlad äldre kvinna som fått sitt telefonnummer kapat, skriver SKD. – Kvinnan hade den senaste tiden fått massor med samtal från människor som var upprörda över att ”hon hade ringt och försökt att lura folk.”, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid polisen. Under en längre tid har så kallade Microsoftbedragare försökt att komma över kortuppgifter och kapa datorer. Tidigare har de ofta ringt från okända utländska telefonnummer. Något som gjort att den som blivit uppringd i flera fall blivit misstänksam och inte svarat. Men den senaste tiden har flera personer runt om i landet istället blivit uppringda av svenska nummer och inte varit förberedda på att det kan röra sig om någon form av bedrägerier. Telebolagen har stått maktlösa. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.