Frysta grönsaker ersätter färska

2 februari, 2017 i Livsmedel

Brist på färska grönsaker nu i vinter märker vi av mer i matbutikerna, skriver P4 Kristianstad. Priserna stiger på varorna och de färska byts ut mot frysta istället, och det ser inte ut att vända. — Det är just varor som kommer från Italien och Spanien som är de stora problemen. Allt som ligger i lite mindre förpackade askar har ju nästan försvunnit från marknaden, det är ingen som får tag i det, säger Marek Wasik, inköpsanvarig på RP Frukt i Hässleholm. Klimatförändringarna har nått Europa. Det är kallare än normalt, vilket påverkar odlingarna negativt. De färska grönsakerna från Sydeuropa blev först dyrare, och nu är det knappt möjligt att få tag på dem. Tillgången på färska grönsaker året om ser ut att bli ett minne blott, vi kommer att få ändra vårt sätt att äta framöver. Marek Wasik säger att detta är nog bara början. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.