Roamingavgifter försvinner till sommaren

2 februari, 2017 i Tele- och internet

Snart är det definitivt slut på mardrömsfakturorna från mobiloperatören efter semesterresan till södra Europa. De av många så förhatliga roamingavgifterna inom EU försvinner lagom till sommarlovet, skriver TT. Det operatörerna i fortsättningen ska rätta sig efter är ett maxtak. För datatrafik begränsas det till 7,7 euro per gigabyte från juni, för att gå ned till 2,5 euro per gigabyte 2022. För mobiltelefonsamtalen blir det en sänkning av maxavgiften som operatörerna tar ut av varandra, från 5 cent per minut till 3,2 cent per minut, medan kostnaden för att skicka sms kommer att halveras till 1 cent, säger en talesperson för EU:s nuvarande ordförandeland Malta. EU-kommissionen kommer att se över pristaket vartannat år och föreslå nya om nödvändigt. Uppgörelsen måste fortfarande godkännas av hela EU-parlamentet och medlemsländerna. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.