Fredrik id-kapades av Uppsalaförfalskare

13 februari, 2017 i Bedrägeri

Vid tillslaget mot en förfalskningsverkstad i Uppsala häromveckan hittades mängder av falska id-handlingar. Uppgifterna på korten kommer från olika personer som blivit id-kapade, skriver P4 Uppland. – Det känns ju konstigt. Det är en annan bild på legitimationen, men mitt namn och mina uppgifter. Det är ju någon som stulit min identitet, säger ”Fredrik”. Enligt uppgifter till P4 Uppland har kortet med Fredriks namn och personnummer på den senaste tiden använts för att försöka få ut telefoner i en rad olika butiker i centrala Uppsala. I en butik på Bredgränd i början av januari tog det stopp. Personalen fattade misstankar och en man kunde gripas med det fejkade id-kort i handen. Fredrik berättar att hans körkort blev stulet för flera år sedan. Sen dess har han flera gånger varit med om att varor beställts i hans namn. Fakturor har kommit hem på kläder och olika teknikprylar. Haqn har aldrig själv behövt betala för varorna, men är rädd för att han ska drabbas på andra sätt. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.