Falsk läkare försökte lura pensionär i Tierp

17 februari, 2017 i Bedrägeri

En kvinna i Tierp fick ett telefonsamtal från en man som utgav sig för att vara hennes läkare. Under samtalet började kvinnan ana oråd eftersom hon inte kände igen läkarens röst. När han sedan bad om att få låna pengar la hon på luren och kontaktade polisen, skriver UNT. – Vi ser att bedrägerier mot äldre har ökat. De är tyvärr en godtrogen grupp som har växt upp i en tid när man kunde lita på andra människor på ett annat sätt, säger Kjell Åke Ederyd, kommunpolis i Tierp och Älvkarleby. Enligt Kjell Åke Ederyd är det ett nytt grepp att leta efter offer på vårdcentraler och sjukhus. Bedragarna snappar upp information där och ringer sedan till utvalda offer och utger sig för att vara sjukvårdspersonal. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.