Crowdfunding-bolag låter folk investera i startups

20 februari, 2017 i Ekonomi

Julia Reuszner är nytillträdd vd på crowdfunding-bolaget Pepins och omfamnar idén om att alla ska kunna investera i startups, skriver Realtid.se. Pepins väljer ut och värderar bolag som sedan kan ta in kapital via Pepins crowdfunding-plattform. Till skillnad från konkurrenten Fundedbyme skapar Pepins ett holdingbolag som finansiärerna investerar i. På så sätt slipper startupen många direktdelägare. – Det som framför allt lockade var att jag kände att jag kan göra skillnad med crowdfunding. Dels hjälper vi bolag som behöver kapital för att växa – och dels är det ett bra sätt att använda digitala plattformar på. Alla som vill investera får göra det. På Pepins är minsta investeringsbelopp 500 kronor, säger Julia Reuszner. Hon tror att Pepins styrka ligger i att de gör noggranna analyser av de bolag de väljer ut. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.