Lasse höll på att bli bluffakturans offer

20 februari, 2017 i Bedrägeri

Blufföretaget Bolagsupplysningen fortsätter att skicka ut sina blanketter till intet ont anande företagare. GT:s före detta medarbetare Lasse Råde, var riktigt nära på att gå på bluffen – trots att han fler gånger själv varnat för liknande knep, skriver tidningen. Utan att riktigt undersöka vad som stod på blanketten från Bolagsupplysningen började Lasse Råde skriva i alla sina uppgifter. – Det var med vänsterhanden nästan. Utan att riktigt titta på vad jag skrev under, säger Lasse Råde. Men någonting i bakhuvudet fick honom att reagera och kika en extra gång på blanketten från Bolagsupplysningen innan han gjorde sig redo att skicka in den. Den tidigare journalisten har själv skrivit flera artiklar om liknande bluffmakare och personer som gått på deras knep. – Jag har ju pratat med de här stackars pensionärerna, men samtidigt tänkt: ”Hur dum kan man vara?” Nu blir jag jävligt irriterad på mig själv att jag var så nära att gå i fällan. Det är infernaliskt skickligt gjort, säger Lasse Råde. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.