Någon beställde iphones med Katarinas organisationsnummer

20 februari, 2017 i Bedrägeri

I januari upptäckte Katarina, som driver ett småföretag i Stockholmsregionen, att hon plötsligt fått hem ett 10-tal telefoner, portabla bredband och abonnemang i sin brevlåda. Någon hade beställt dem i hennes namn, och Katarina fick en faktura på ungefär 100 000 kronor, skriver Metro. – Jag är rädd att någon ska krossa fönstren hos mig, komma in och ta telefonerna, säger Katarina. När Metro kontaktar Telenor bekräftar man att någon beställt det paket Katarina fick hem, via Katarinas organisationsnummer. Enligt Telenor är ärendet sedan januari under utredning som ett bedrägeriärende, och även Telenor själva har gjort en polisanmälan. – Tyvärr finns det bedrägerimöjligheter om man lyckas kringgå betalningssystemen, vilket är det som har hänt i det här fallet. Vi håller just nu på att implementera bank-id på alla beställningar för att förhindra och försvåra att sådant här ska kunna hända, säger Niclas Bergervik, pressinformatör på Telenor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.