Polisen varnar för bluffbiljetter

20 februari, 2017 i Bedrägeri, Handel

Förra året var ett nytt rekordår för polisen när det gäller bedrägerier. Ett område där människor blir blåsta är konsert- och eventbiljetter, skriver SVT Nyheter Småland. – Vid varje större evenemang får vi in anmälningar om att folk blivit drabbade. Det är tragiskt. De lurade kan ha bokat hotell och rest långt, säger Mattias Falkbåge, som är gruppchef på polisens nationella bedrägericenter. Om man ska ge sig ut på andrahandsmarknaden så är hans främsta tips att kolla upp försäljaren. – Sök på företaget på nätet och kolla omdömen. Har man någon garanti? Verkar det seriöst? Vänder man sig till privatpersoner ökar risken. En biljett som verkar äkta kan vara en så kallad dublett. Den är såld flera gånger. Biljetter, som är äkta, kan även vara köpta med stulna kontouppgifter och blir spärrad när stölden anmäls. – Försök träffa personen fysiskt. Då kan man göra en bedömning. Man kan fråga om personen vill legitimera sig, säger Mattias Falkbåge på polisen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.