Stödkassen fick sin insamling kapad av bedragare

27 februari, 2017 i Bedrägeri

En pappa sökte sig till Stödkassen Blekinge som hjälper familjer och pensionärer ekonomiskt. Men när pappans historia publicerades i sociala medier kopierade en bedragare texten och började använda den för sitt eget vinstsyfte på andra sidor, skriver SVT Nyheter Blekinge. Emma Jensen, administratör för stödkassen Blekinge, valde att inte anmäla händelsen eftersom personen i fråga plockade ner annonsen ganska snabbt. Enligt Jan Olsson som jobbar på polisen bedrägericentrum är det få bedrägerier på internet som anmäls. – Kanske för att de tycker att de har varit så dumma. De kanske vet om att jag ändå få stå för de här förlusterna själv och varför då anmäla. Det finns flera anledningar till att det är så stort mörkertal, säger han. Till artikeln >>
Att använda sig av sociala medier för att annonsera försäljningar blir allt vanligare. Men med det ökar även mängden bedragare, enligt polisen. Till artikeln >>
Jan Olsson vid polisens Nationella bedrägericentrum menar att det är mycket svårt att spåra bedragare i sociala medier. Han är inte heller positiv till de grupper som försöker utreda och varna för brotten utan polisens medverkan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.