Allergi ofta svaret på långa förkylningar

13 mars, 2017 i Hälsa

Det har snörvlats och hostats i flera månader – men snart är förkylningssäsongen förbi. För de flesta är förkylningar ofarliga och snabbt övergående men för andra dröjer de sig kvar. Då kan det vara läge att ta reda på anledningen, skriver SVT Nyheter. – En förklaring är att cirka en tredjedel i samhället har allergi. De flesta har allergi mot pollen, pälsdjur eller kvalster. Även om man har en säsongsbunden allergi så har man en inflammation i slemhinnorna som sträcker sig över hela året, säger Pär Stjärne, professor i öron-, näs- och halssjukdomar vid Karolinska universitetssjukhuset. En person som inte är allergisk märker helt enkelt inte av en förkylning på samma sätt. En förkylning går oftast över av sig själv, men om man har en inflammation i kroppen är risken att den dröjer sig kvar större. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.