Bli inte blåst när du reser till USA

27 mars, 2017 i Bedrägeri, Varningar

USA är drömresemålet för många, men se upp så att du inte blir lurad när du ansöker om det elektroniska inresetillståndet, ESTA. Det skriver Konsument Europa i en förnyad varning. Alla svenskar som reser till USA måste senast 72 timmar före avresa göra en elektronisk reseanmälan; ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Man gör sin anmälan på en sajt som tillhör den amerikanska staten, närmare bestämt U.S. Customs and Border Protection. Att göra en anmälan går snabbt och kostar 14 dollar som man betalar med kort på webbplatsen. På nätet finns det tyvärr flera snarlika webbplatser, som inte tillhör den amerikanska regeringen, och som tar rundligt betalt för att ”hjälpa till” med att fylla i uppgifterna och skicka in blanketten. Det kan kosta mellan 400 och 700 kronor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.