Tjuvar lurar ut husägare i trädgården

3 april, 2017 i Bedrägeri

Flera medborgare har blivit bestulna på Nordjylland i Danmark den senaste tiden, skriver Kvällsposten. Tillvägagångssättet är att någon knackar på ytterdörren och snäll bero om hjälp för att leta efter en tennisboll – som enligt personen har ”råkat hamna” i personens trädgård. Medan villaägaren går ut för att hjälpa till i sökandet – efter tennisbollen – tar sig någon annan tjuv in i huset och stjäl plånböcker eller andra värdesaker. Även i Sverige har det hänt att tjuvar försöker lura ut personer från sina hem för att kunna gå in och stjäla. Det har hänt att bedragare knackat på hos äldre personer för att be om hjälp med att hitta en förrymd hund. När de äldre hjälper till går en kompanjon in i bostaden – och stjäl smycken, pengar, plånböcker och telefoner. Därför bör man alltid vara på sin vakt när man lämnar sin bostad olåst på begäran av okända personer. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.