Granskningar

Grävande konsumentjournalistik kan det aldrig blir för mycket av. Här är Cints egna små och stora granskningar av företag, företeelser och rättigheter. Har du tips på vad vi bör granska? Mejla info@cint.se. Givetvis får du vara anonym om du önskar.

megafon_260x180

Så ska operatörernas fulsälj stoppas

22 december, 2015 in Granskningar by Knytanders

Konsumentverket kräver nu att avbetalningsköp av hårdvara med mobilabonnemang behandlas som vilken konsumentkredit som helst. Idén kommer från Knyt.se.

kamran_pressbild_260

Tre svarar på kritiken om fulsälj

7 september, 2015 in Granskningar by Knytanders

Nu svarar Tre på kritiken. Eftersom informationen varit felaktig har alla som blivit kund genom Mobilarenas på stan-säljare rätt att ångra sig i 12 månader från köpet, erkänner mobiloperatören.

mobilarena_skärmdump

Fortsatta problem med Tre och Mobilarena

1 september, 2015 in Granskningar by Knytanders

I nästan ett år har vi granskat mobiloperatören Tre och dess återförsäljare Mobilarena. Problemen med ockerpriser på avbetalningsköp och felaktig information om ångerrätten är dock kvar.

megafon_260x180

Britt-Mari nekades ångerrätt av Mobilarena och Tre

in Granskningar by Knytanders

Ingen ångerrätt och surfplattan var bara värd hälften av vad hon betalade. Britt-Mari Hansson i Trelleborg är senast i en lång rad av Mobilarenas kunder som känner sig lurad.

aron_s_press_220

Telenor hotade stämma lurad kund

19 maj, 2015 in Granskningar by Knytanders

Anne-Mari lockades att teckna ett abonnemang hos Telenor av Mobilizera. Abonnemanget visade sig vara oanvändbart och surfplattan inte alls gratis. Telenor vägrade dock följa lagen och häva avtalet. Istället hotade de med stämning.

kamran_pressbild_260

Därför ”gratis”-luras återförsäljarna

14 maj, 2015 in Granskningar by Knytanders

Tres återförsäljare lurar konsumenter genom att sätta fantasipriser på surfplattor och datorer de säljer på avbetalning med abonnemanget. ”Prissättningen är fri”, säger Tre – men övriga operatörer håller inte med.

angela_260

Hon lurades betala dubbla priset

in Granskningar by Knytanders

Angela Carlsson från Norrköping övertalades att teckna flera mobilabonnemang av Mobilarena för att kunna få en dator och surfplatta. Värdet på produkterna var dock långt mindre än utlovat.

mobilarena_skärmdump

Nekades ångerrätt på 30 000 kronor

1 april, 2015 in Granskningar by Knytanders

49-åriga Chatarina skulle handla på Willys. När hon kom ut ur affären hade hon förbundit sig att betala över 30 000 kronor för mobilabonnemang och produkter hon inte behövde.

kamran_pressbild_260

Tre nekade Linda hjälp

13 november, 2014 in Granskningar by Knytanders

När säljaren från Mobilarena ljög fick Linda ingen hjälp av Tre. Istället vägrade kundtjänsten att svara på fler frågor. Olyckligt, säger Kamran Alemdar,PR- och informationschef på Tre.

megafon_260x180

Gratis surfplatta kostade 300 kronor i månaden

12 november, 2014 in Granskningar by Knytanders

Granskningen av Mobilarena och Tre fortsätter. Idag om Victoria och surfplattan som inte alls visade sig vara gratis.

2008_tystterror260x180

80-åring pålurad fyra abonnemang

11 november, 2014 in Granskningar by Knytanders

80-åriga Gerd blev lurad av på stan-säljare från Mobilarena. Först när Knyt.se kontaktade operatören Tre slapp hon räkningarna på tusentals kronor. – Som att slåss mot ondskefulla varulvar, säger hon om företagen.

20140808_manfredcohen_360

Mannen bakom Zuperbox försökte blåsa företagare

3 september, 2014 in Granskningar by Knytanders

Monaco-svensken Erik Moschos försökte på manfredcohen.com blåsa företagare som sökte investeringar. Sidan släcktes raskt när Konsumentnytt började ställa frågor.

megafon_260x180

Företag vill ha betalt för att nixa

7 maj, 2014 in Granskningar by Knytanders

Ett företag som kaller sig Nix Spärrservice ringer svenska mobilanvändare och lovar att de kan slippa försäljningssamtal om de betalar 299 kronor. Trots att det är gratis att ”nixa” sin telefon.

annonsfusket_logga4_5

Nu jagar vi annonsfuskarna på Facebook

5 november, 2013 in Granskningar by Knytanders

Varje år luras tiotusentals av vilseledande annonser på Facebook. Nu tar Knyt.se upp kampen mot både skojarna och Facebooks oförmåga att stoppa dem.

megafon_260x133

Företagare: Så begär du reklamspärr

22 juli, 2013 in Granskningar by Knytanders

Är du företagare säljs dina offentliga uppgifter till olika register, som säljer dem vidare. Men visste att du kan slippa reklam och försäljare helt kostnadsfritt genom att begära reklamspärr?