Sveriges bostadsförmedling – bakgrund (5 inlägg)

Taggar för diskussionstrådar: minigräv, Sveriges bostadsförmedling
 • Profilbild för Knytanders Knytanders skrev 6 år, 8 månader sedan:

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/721929-sa-blaser-bostadsformedlingen-kunderna

  Med anledning av Nyheter24-artikeln om kunder till Sveriges bostadsförmedling som känner sig lurade gör jag här en liten granskning av bolaget och de som står bakom.

  Jag börjar med att konstatera att kontaktuppgifter och organisationsnummer saknas på hemsidan http://www.sverigesbostadsformedling.se. Domänen är dock registrerad 2009-08-27 av privatpersonen Chris Hedlund.

  En sökning på Sveriges bostadsförmedling hos Bolagsverket visar att det finns en enskild firma med det namnet. Bakom står 22-åriga Chris Margaretha Hedlund, bosatt i Stockholm. Enligt Nyheter24 går hon inte att nå på något av de två mobilnummer som finns listade på henne.

 • Profilbild för Knytanders Knytanders skrev 6 år, 8 månader sedan:

  Sveriges bostadsförmedling har också en Facebooksida:

  http://www.facebook.com/pages/Sveriges-bostadsf%C3%B6rmedling/321507406118

  Några domar, tex för bedrägeri, hittar jag inte på 22-åringen. Däremot finns fyra KO-anmälningar av företaget:

  * Ifrågasatt prisinformation i marknadsföring av bostadsförmedling, 2012-06-12
  * Vilseledande prisinformation gällande bostadsförmedling, 2012-05-30
  * Vilseledande reklam och ojust marknadsföring i samband med registrering till bostadskö, 2012-01-10
  * Ifrågasatt prisinformation i marknadsföring av registrering i bostadsförmedling, 2011-12-05

  Något tillsynsärende är dock inte öppnat. Enligt Nyehter24 finns också två ARN-anmälningar mot företaget.

 • Profilbild för Knytanders Knytanders skrev 6 år, 8 månader sedan:

  2012-02-09 lämnades en stämningsansökan in mot en privatperson till Södertörns tingsrätt, via Kronofogden. Saken angavs till ”fordran (återvinning efter BF)”, men redan 2012-02-29 återkallades ärendet. Oklart om det är för att den stämde betalat eller om kravet dragits tillbaka.

  I dagboksbladet från Södertörns tingsrätt kan man dock läsa två intressanta saker. Dels anges företagsnamnet som ”Werner Sveriges bostadsförmedling E.F”, och dels anges också ett ombud: 22-åriga Sabina de Wrang.

  Chris Hedlund står ”c/o Werner” i folkbokföringen på sin Stockholmsadress. Någon Werner finns dock inte folkbokförd på hennes lägenhetsnummer, däremot finns två på samma gatuadress, som dock har flera portuppgångar. En av dem har dessutom flyttat. Något skumt på någon av dem hittar jag dock inte, annat än ett omnämnande i ett elva år gammalt brottmål.

 • Profilbild för Knytanders Knytanders skrev 6 år, 8 månader sedan:

  Den Chris Hedlund som finns på Facebook gillar bland annat Marknadskonsulterna och Telefonshoppen, bolag som är kopplade till Teleto AB, som drivs av just den Werner som bor på samma adress som Hedlund. Teleto verkar för övrigt vara ett seriöst bolag, men frågan är vilken hjälp 22-åringen haft hjälp av den nio år äldre Werner att dra igång sin ”bostadsförmedling”.

  I en tråd på Flashback om företaget, startad i början av året, klagar flera på att de fått krav och inte lyckats komma i kontakt med företaget för att utnyttja sin ångerrätt. 9 augusti klipper dock två in mejlsvar från Chris Hedlund, som lovat att stryka kraven:

  https://www.flashback.org/t1764734p4

 • Profilbild för Knytanders Knytanders skrev 6 år, 8 månader sedan:

  På Familjeliv.se diskuteras bolaget i en tråd med bara två inlägg:

  http://www.familjeliv.se/Forum-22-416/m64478057.html

  Den sista relevanta sökträffen på Google är från Business Lounge 2010-09-14:

  ”Vårt senaste tillskott i loungen är Sveriges Bostadsförmedling. Det är ett bolag som jobbar med förmedling av hyresbostäder, startat av blott 20-åriga Chris Hedlund. De hyrde våra två sista platser av vår initiala möblering.”

  http://www.businesslounge.se/sveriges-bostadsformedling-flyttar-in/

  Business Lounge beskriver sig själva som ”det flexibla kontoret för drivna entreprenörer” och sitter på Nacka Strand. På listan över aktuella hyresgäster finns dock Chris Hedlund inte kvar.