Hjälp

Knyt.se är efterträdaren till www.cint.se. På Knyt fungerar saker och ting annorlunda än på Cint.se. Tänk också på att Knyt i skrivande stund inte riktigt är färdigsnickrat. Rapportera gärna eventuella buggar i Om Knyt-gruppen.

Är du redan medlem på Cint.se – och har loggat in där de senaste sju åren – ska dina användaruppgifter också finnas på Knyt. Testa att logga in!

Flikarna högst upp på Knyt visar de olika delarna på sajten.

En Grupp är en samlingsplats för information om en produkt, ett företag eller en företeelse. Varje grupp har en beskrivning, och ett tillknutet forum där man kan diskutera det gruppen handlar om. I framtiden kommer det också finnas möjlighet att ladda upp dokument till gruppen, och en flik där nyheter om ämnet automatiskt syns. Andra framtida möjligheter är en wiki-liknande informationssida till gruppen.

För att kunna skriva i en grupp måste du bli medlem i gruppen – det är bara att klicka på knappen inne i gruppen. I framtiden kommer  medlemmar att kunna skapa egna grupper. Saknar du en grupp idag, mejla info@knyt.se.

Ett centralt diskussionsforum saknas. Istället ligger de forumen under  de olika grupperna. Det finns grupper som motsvarar de gamla forumen på Cint:
Allmänna konsumentfrågor
Varningar
Om Knyt
MLM
Telefoni och internet
Fast telefoni
Mobiltelefoni
IP-telefoni
Internet – bredband
Internet – modem

I takt med att antalet specifika grupper ökar – idag finns tex en grupp om fenomenet Bluffakturor mot företagare och om bluffföretaget Supershopping - skapas motsvarande forum i gruppen. När ett ”ämne” bedöms som tillräckligt intressant får det en egen grupp, ett eget forum, och möjligheter att ”träffa” andra medlemmar som är intresserad av samma sak.

Det finns en sida där du kan se alla aktiva trådar i de olika gruppforumen. Du finner den här:
http://knyt.se/forums/

Omdömen finns för nuvarande inte. De ligger kvar i databasen på Cint.se. Tanken är att i framtiden integrera en omdömesfunktion i Grupperna.

Nyheter är Konsumentnytts dagliga bevakning av det som skrivs i media med bedrägeri- och konsumentanknytning. Nyheterna sammanfattas i notiser med vidarelänk till originalartikeln. Varje notis kategoriseras och taggas med olika nyckelord. Det innebär att det blir lätt att hitta tex allt som är skrivt om företaget Supershopping, eller företeelsen bluffakturor.

Granskningar är Konsumentnytts egna granskande artiklar. Arkivet går tillbaka till 2005.

Bloggar – här kommer medlemmar som vill starta en egen blogg inom konsumentområdet att erbjudas plats. Funktionen är för närvarande stängd.

Sökfunktion återfinner du på förstasidan, samt i högermenyn. Än så länge söker den bara i nyhetsinlägg, granskningar och sidor som denna. Framöver kommer den att täcka allt innehåll på sidan.

Grupp-sidan finns en sökruta där du kan söka efter Grupp-namn (men inte innehållet i grupperna). Samma sak gäller på forumkatalogsidan – endast trådnamn är i dagsläget sökbara, inte innehållet. Det är förstås högprioriterat att ordna en bättre sökfunktion.

Din egen sida, där du ser dina uppgifter, vilka grupper du är med i etc, hittar du i högermenyn efter att du loggat in (men inte på Knyt.se: förstasida). Klicka på ditt användarnamn som är synligt, så kommer du till din sida.

På fliken Forum på din sida ser du också vilka forumtrådar du skrivit på gamla Cint.se.

Som gammal Cint.se-medlem är du också medlem i undersökningspanelen. Den loggar du in till här, precis som vanligt:
 http://www.cint.com/cpx/public_panelist_login.asp?PanelId=1689

6 svar på Hjälp

  1. Hur ska jag få mina pengar från tidigare Cintundersökningar. Jag har fått ett nytt lösenord men kan inte logga in med det eller det gamla. Jag har en hel del pengar eftersom jag inte tagit ut några.

  2. Hur avslutar man sitt medlemsskap på knyt.se?

  3. var delatr man i undersökningar?

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.