Medlemsvillkor

Knyt.se, tidigare Cint.se, är en oberoende, privatägd konsumentwebbplats som driva av Konsumentnytt Sverige AB. Som medlem har du möjlighet att delta i diskussioner och följa de grupper som intresserar dig. Du kan också bli ”vän” med andra medlemmar, och skicka privata medlemmar till dem. Du kan också få möjligheten att själv skapa grupper om ett visst ämne, eller lägga upp en egen konsument-blogg under Knyts domän.

Medlemskap
Att bli medlem och använda sidan är kostnadsfritt. Som medlem ingår du också i Knyts undersökningspanel. Det innebär att du då och då bjuds in via mejl att svara på marknadsundersökningar via internet. Om du väljer att svara får du betalt, runt en krona per minut undersökningen uppskattats ta. Det du tjänar kan du skänka till välgörenhet eller välja att få utbetalt tex via PayPal. Från PayPal kan du föra pengarna vidare till ditt bankkonto.

Som medlem förbinder du dig i övrigt att följa svensk lag och allmän nät-etikett i det du skriver på sidan. Det innebär bland annat att du inte får ägna dig åt hets mot folkgrupp, kränka andra medlemmar eller skriva fejkade kommenterar i syfte att sabotera för företag eller privatpersoner. Sådana inlägg kan komma att tas bort utan förvarning. Vid förseelser kan din användare också komma att raderas.

Dina uppgifter
Som medlem lovar du att de uppgifter om dig själv du lämnar är korrekta, och att du vid behov uppdaterar dem (tex om du byter adress).

Dina uppgifter du anger som medlem lagras hos Knyt (Konsumentnytt Sverige AB) och hos Cint.com (Cint AB) i undersökningspanelen. Uppgifterna hos Cint.com ”ägs” dock fortfarande av Knyt. När du skriver på Knyt lagras också ditt ip-nummer, adressen på den dator du skriver från.

Dina uppgifter lämnas aldrig ut till tredje part. Det inkluderar de undersökningar du bjuds in till. I undersökningarna frågas du i regel om uppgifter som kön, ålder, inkomst och postnummer. Undersökningskunderna hos Cint.com använder dessa uppgifter för att gruppera svaren demografiskt, aldrig för att knyta de svar du ger till dig personligen. Om Knyt gett sin tillåtelse kan Cint.com:s undersökningskunder få fråga dig om dina kontaktuppgifter, exempelvis om du vill ingå i en fokusgrupp. Det är då upp till dig om du vill lämna ut dem.

Givetvis gör både Knyt och Cint.com sitt yttersta för att skydda dina uppgifter mot dataintrång och liknande. Tänk på att inte använda alltför enkla lösenord, eller återanvända lösenordet på flera webbplatser.

I vissa fall har polisen rätt enligt svensk lag att kräva ut din identitet. Knyt lämnar då ut uppgifterna.

Upphovs- och äganderätt
Knyt.se innehåller material som är upphovsrättsligt skyddat (text, logotyp, fotografier, ljud etc.). Detta material ägs av Konsumentnytt Sverige AB och är skyddat i Sverige och internationellt av upphovsrätt och andra immaterialrättigheter. Materialet får användas utanför Knyt.se med källhänvisning och efter godkännande av Konsumentnytt Sverige AB.

På ren svenska: Citera oss gärna mot angivande av källa, men ge tusan i att ”låna” hela artiklar och andra sammanställningar.

Det du läser på sidan
Knyt tar inget ansvar för att innehållet på Knyt.se – liksom internet i stort – är korrekt i sak. Hur du agerar utifrån det du läser på Knyt är ditt eget ansvar. Däremot är det förstås vår strävan att innehållet ska vara rätt och riktigt. Hittar du felaktigheter, kontakta oss!

Medlemsvillkoren gäller tills vidare. Knyt har rätt att ändra i avtalet. Ändringarna anslås på Knyt.se, och träder i kraft 30 dagar senare.

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.