Om Knyt.se

Skärmdump av Cint.se 2000-09-06

Cint – från årskiftet Knyt (som i Konsumentnytt) –  är en oberoende, privatägd konsumentwebbplats där du kan diskutera olika produkter, företag och företeelser. Varje dag bevakar vi nyheter med konsument- och bedrägerianknytning. Vi gör också egna granskningar och hänger ut skojarna.

Cint föddes som idé 1998, och lanserades sommaren 1999 som en av världens första sajter där konsumenter kunde skriva omdömen om produkter och företag.

IT-buublan kom och sprack. Cint överlevde som två bolag: Cint.se som drev konsumentwebbplatsen, och Cint.com som skapade koncernens intäkter genom att förmedla marknadsundersökningar till medlemmarna.

De flesta pengarna gick till att vidareutveckla Cint.com, och även om tanken alltid var att bygga vidare på Cint.se räckte aldrig resurser och tid riktigt. Cint.com förvandlades under åren till ett globalt företag, som förmedlade marknadsundersökningar över hela världen.

2010 lades så Cint.se i malpåse. Tanken var att lägga ned sajten helt – men det tyckte jag var synd. Efter att ha varit med sedan 1999 hoppade jag istället av ett välbetalt jobb på Cint.com:s marknadsavdelning och köpte loss det som återstod.

Sedan november 2010 ägs konsumentwebbplatsen Cint.se av mitt bolag Konsumentnytt Sverige AB. Ett arbete med att ta fram en ny version av sajten tog sin början – och här är den.

Namnet Cint.se och loggan med ”Cint-gubben” får användas av Konsumentnytt fram till årskiftet 2011/2012 (okej, jag har dragit över den tiden liite). Därefter kommer sidan byta namn till Knyt, för att undvika sammanblandning med undersökningsföretaget Cint.com.

Undrar du över vad som finns på sidan och hur den fungerar? Kika på knyt.se/hjalp/

/Anders Nyman

Kontakt:
Epost: info@knyt.se
Skype: konsumentnytt
Twitter: @Knytanders
Facebook: facebook.com/Konsumentnytt
Blogg: cint-blir-knyt.se

Konsumentnytt Sverige AB, 556822-0312
Tiby 210
75592 UPPSALA

4 svar på Om Knyt.se

 1. Jag förstår inte riktigt hur jag skall kunna logga in via den där sidan …
  Jag är tydligen med sedan tidigare i Veckorevyns panel som verkar tillhöra cint, men betyder det då att jag inte kan logga in via den vanliga länken, som angivits här på sidan?
  Jag försökte logga in via den, men den säger att det misslyckas. Via den andra panelen kan jag inte finna något användarnamn, och det här användarnamnet fungerar inte heller. Det är blev svårbegripligt.
  Mvh, Modesty

  • Hej!

   Företaget Cint.com har hundratals så kallade panelpartners runt om i världen, och sysslar med att förmedla undersökningar till de panelerna. Av dessa äger Veckorevyn en panel, och Knyt.se en annan. Knyt.se var tidigare en del av Cint men är nu helt separat, precis som de andra panelerna. Du kan alltså inte logga in på en annan panel som Veckorevyn via Knyt.

   Här är Cint.com:s allmänna loginsida för panelister. Kan du inte ditt användarnamn och lösenord ska du kunna skicka efter det via den:
   https://www.cint.com/cpx/public_panelist_login.asp

   mvh,

   Anders Nyman, Knyt.se

 2. Hej,
  Jag fick ett brev från Bolagsupplysningen där det stog nått om digitalisering Jag läste ej så noga trodde det var Bolagsbyrån fyllde i med sign o mailadress.Inga belopp syntes tydligt. Kan jag komma ur detta jag har läst nu och avtalet är 24 månader och årsvis 4.875 SEK. Fakturamottagare LW Drift AB tel 08-12449300 .Brevet är stämplat(par avion) 25 mars o sista fakturadatum 4 april 11 dagar men i avtalet står det 14 dagar.Jag har telefon 070-8546777
  Med vänlig hälsning
  Carl-Henric

 3. Bolagsupplysning OU(tyskt y)
  adress 1arva mnt
  Postadress Tallinn 101 17
  Fax 08-12449301
  Info@bolagsupplysningen.se
  org nr 12497023
  val nummer EE101694069

  Carl-Henric

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.