Om nya Knyt.se

Skärmdump av Cint.se 2000-09-06

Cint – från årskiftet Knyt (som i Konsumentnytt) –  är en oberoende, privatägd konsumentwebbplats där du kan diskutera olika produkter, företag och företeelser. Varje dag bevakar vi nyheter med konsument- och bedrägerianknytning. Vi gör också egna granskningar och hänger ut skojarna.

Cint föddes som idé 1998, och lanserades sommaren 1999 som en av världens första sajter där konsumenter kunde skriva omdömen om produkter och företag.

IT-buublan kom och sprack. Cint överlevde som två bolag: Cint.se som drev konsumentwebbplatsen, och Cint.com som skapade koncernens intäkter genom att förmedla marknadsundersökningar till medlemmarna.

De flesta pengarna gick till att vidareutveckla Cint.com, och även om tanken alltid var att bygga vidare på Cint.se räckte aldrig resurser och tid riktigt. Cint.com förvandlades under åren till ett globalt företag, som förmedlade marknadsundersökningar över hela världen.

2010 lades så Cint.se i malpåse. Tanken var att lägga ned sajten helt – men det tyckte jag var synd. Efter att ha varit med sedan 1999 hoppade jag istället av ett välbetalt jobb på Cint.com:s marknadsavdelning och köpte loss det som återstod.

Sedan november 2010 ägs konsumentwebbplatsen Cint.se av mitt bolag Konsumentnytt Sverige AB. Ett arbete med att ta fram en ny version av sajten tog sin början – och här är den.

Namnet Cint.se och loggan med ”Cint-gubben” får användas av Konsumentnytt fram till årskiftet 2011/2012 (okej, jag har dragit över den tiden liite). Därefter kommer sidan byta namn till Knyt, för att undvika sammanblandning med undersökningsföretaget Cint.com.

Undrar du över vad som finns på sidan och hur den fungerar? Kika på knyt.se/hjalp/

/Anders Nyman

Kontakt:
Epost: info@knyt.se
Skype: konsumentnytt
Twitter: @Knytanders
Facebook: facebook.com/Konsumentnytt
Blogg: cint-blir-knyt.se

Konsumentnytt Sverige AB, 556822-0312
Tiby 210
75592 UPPSALA

8 svar på Om nya Knyt.se

 1. Hej Anders,
  Tycker det är beundransvärt att såna som du finns.
  Jag har nyligen blivit blåst av ett företag på nätet som heter ny-stil.se
  Jag tror att hon stängt ner sidan eftersom jag har polisanmält henne men jag misstänker skarpt att hon snart öppnar upp en ny sida…
  Hon har enligt den information jag lyckats få fram lurat folk på ca 500 000:- !!! och inte skattat en enda krona…..
  Mvh
  Gunnsan

 2. Hej Anders!
  Tack vare din sida och ihärdigt tidsödande arbete med polisanmälningar, återsändande av fakturor (i rekommenderade brev), kontakt med media och myndigheter, slapp vi undan att betala ogrundade fakturor från ett IT-företag i Jönköping. Genom din sida fick vi reda på hur företaget hade lurat åtskilliga andra företagare på massor av pengar. Vi fick tips och råd, men även en del beska kommentarer som att ”ni borde begripit bättre och inte varit så godtrogna”. Vi har förståelse för kritiken, men vi driver ett vandrarhem på Skaftö och har aldrig tidigare blivit lurade. Tack för att du finns.
  Med många varma hälsningar från
  Olof Hermansson på Skaftö

 3. Jag har använt cint många gånger i jobbet. Haft nytta av i yngre dagar som telefonförsäljrae. Kul att ni kontaktade oss när jag jobbade på ip-only och beställde Internetanslutning:)

 4. cint.com

  500 – Internal server error.
  There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

 5. Trevligt! Se gärna till så länkar från exempelvis Google automatiskt går över till Knyt.se, nu måste man gå några extra steg

 6. Bra där Anders! Lycka till med Knyt.se!

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.